Főoldal Izland 5 nap/4 éj

Izland 5 nap/4 éj

Kirándulás a háborítatlan természet és a manók, tündérek, törpék világában.
Csodás hegycsúcsok, vízesések, szakadékok, lávafolyások, gejzírek és geotermikus mezők csalogatnak bennünket a számunkra ismeretlen világba, úgy, hogy közben Európában vagyunk.

Fő szezonban!

                                       Izland, 5 nap/4 éj

 

Jöjjön az Északi –sark szomszédságába, hogy felfedezze Izland természeti szépségeit! Igaz, hideg, szél, eső és napsütés kíséri útjukat, de hihetetlen látványban lesz része. Vulkánok, gleccserek, jéghegyek, vízesések, sziklák, gejzírek és kanyonok sokaságavárja Önöket.    

Töltse csőre fényképezőgépét és tartsanak velünk!

 

Indulási időpontok: 2018. június 24.

                                  2018. július 24.

                                  2018. augusztus 21.

Szállás  4* szállodában , fürdőszobás, 2 ágyas szobákban  Reykjavikban , a központ közelében

Ellátás: bőséges reggeli

Utazás: Repülővel

Részvételi díj: 06.24-28.      346.900 Ft/fő

                         07.24-28.      316.100 Ft/fő 

                         08.21-25.      316.100 Ft/fő

Tartalmazza:  szállásköltség 4 éjszakára, reggeli, kirándulások és magyar ny. idegenvezetést.

Nem tartalmazza a repülőjegyet ! aminek tájékoztató kezdő ára: 160.000 Ft/fő-től illetékkel, 

 1 db.  maximum 20 kg. feladható csomaggal. A jegy ára folyamatosan változhat,

 annál drágább minél később rendeli  meg.

 

Program

1. nap

Budapest – Keflavík – Kék Laguna-Reykjavík (70 km)

 

A fürdőhely története 1976-ban, a Svart­sengi geotermikus erőmű meg­nyi­tásával kezdődik. Az erőműből tá­vo­zó víz összegyűlt a közeli láva­me­zők mélyedéseiben, amit az emberek 1981-től elkezdtek fürdőhelyül hasz­nál­ni, majd észlelték, hogy a víznek jó­tékony hatása van, többféle bőr­prob­lémát gyógyít. 1992-ben meg­nyílt a nyilvános fürdőhely, és piacra dob­ták az első kozmetikai készít­mé­nye­ket is. Azóta folyamatosan fej­lő­dik a welness- és egészségügyi a szol­gál­tatás a fürdőben (mára a Kék-la­gú­na Izland egyik legfontosabb tu­risz­tikai célpontjává vált).

Az egész évben nyitva tartó fürdő vi­zét kétnaponta cserélik, így bizto­sít­ják az állandóan tiszta, egészséges víz­minőséget. A víz hőmérséklete 37-39 °C.

A belépő ára, tájékoztató ár: 6100 – 10 200 ISK

Utazás a szálláshelyre. Szobák szétosztása.

 

2. nap

Városnézés Reykjavíkban, gyalogosan

 

A tengerparton megnézzük a Höfði-házat, ahol Reagan és Gorbacsov találkozott, a Reykjavík jelképének tekintett Sólfarið-szobrot, benézünk a Harpa Koncertterembe. Sétálunk a régi kikötőben, ahonnan a bálnanéző hajók indulnak.

Végigmegyünk a sétálóutcán, megtekintjük a dómot (Hallgrímskirkja) és Leif Eriksson szobrát a templom előtt, aki először járt az amerikai kontinensen. (A templom tornyából belátható az egész város és a reykjavíki öböl). Elmegyünk a parlamenthez (Alþingi), a mellette álló katedrálishoz és a Tjörnin-tó partján található városházához.

Felsétálunk a Perlanhoz (víztározó, kulturális központ, étterem, kilátó), megnézzük az épületben és a mellette működő mesterséges gejzírt).

Aki éhes, ehet egy hot dogot a Baejarins Beztu Pylsur-ban, ahol Bill Clinton, Fidel Castro, Ronald Reagan vagy Gorbacsov is járt már.

Fakultatív program: 1 ISK= 2,60 Ft

  • Bálnanézés (3 óra, 10 990 ISK)
  • Nemzeti Múzeum (2000 ISK)
  • Saga Múzeum (2100 ISK)

(Az árak tájékoztató jellegűek.)

 

 3. nap

„Arany körút”

Reykjavík – Kerið – Geysir – Gullfoss – Þingvellir National Park – Reykjavík (230 km)

 

Az egész napos túra során először megtekintjük a Kerið-krátert, melyet körbejárunk a peremén és lemegyünk a kék színű víz szintjéig, a kráter aljára.

A következő látnivaló a Geysir és a körülötte elterülő geotermikus mező, ahol minden forr és bugyog (csak a kijelült útvonalakon lehet sétálni, mert a 100 fokos fortyogók és mofetták igen veszélyesek).

Megnézzük a ma már nem működő Geysirt és a 8-10 percenként 25-30 m magasságra fellövellő Strokkurt (köpködő). Az ajándékboltban mindenféle izlandi emléktárgyak, gyapjúruházati cikkek vásárolhatók, az étteremben meg lehet ebédelni.

A Gullfoss (Arany-vízesés) Izland legnagyobb vízhozamú, kétlépcsős vízesése a Hvítá-folyón. A vízesés fentről és közvetlen közelről is megtekinthető, szinte tapintható. Napfényes időben a szálló vízpermet hatalmas szivárványhidat húz a folyó fölé.

A Þingvellir Nemzeti Park Izland Ópusztaszere. 930-tól minden évben itt jöttek össze a törzsek vezetői, hogy megtárgyalják az ország ügyeit, törvénykezzenek. Az izlandi országgyűlést mind a mai napig Alþingi-nek nevezik. 1944. június 17-én itt kiáltották ki az ország függetlenségét. Megtekinthető még a kormány üdülője és egy 19. századi fatemplom is Þingvellirben.

Geológiai különlegességét az adja a helynek, hogy itt szabad szemmel látható az a hasadék a két sziklafal között, mely az észak-amerikai és eurázsiai földlemez távolodása következtében minden évben 2-3 cm-rel távolodik egymástól (így Izland területe folyamatosan.

A fennsíkról kiváló kilátás nyílik a környező tóvidékre. A közelben egy vízesés is megtekinthető.

 

4. nap

Geotermikus mezők a Reykjanes-félszigeten ( 185 km.)

 

Reykjavík – Kleifarvatn-tó – Krýsuvík – Grindavík – Gunnuhver (geotermikus mező) – Reykjanesviti (világítótorony és madarak élőhelye) – Amerika-Európa-híd – Reykjavík (185 km) A negyedik napon a Reykjanes-félsziget geotermikus mezőit járjuk be. A Kleifarvatn melegvizű tó, melyet hőforrások táplálnak. A fortyogó források mellett megcsodálhatjuk a tavat körülvevő kopár hegyvonulat varázslatos, színes szikláit, köveit is.

A Krýsuvík és a Gunnuhver geotermikus mezők, ahol fapallókon, hidakon, kijelölt útvonalakon sétálhatunk a földből feltörő 100 fokos hőforrások, füstölgő kénszagú mofetták között. Grindavíkban megtekinthetünk egy ősi viking templomrekonstrukciót. A félsziget csúcsán látható, egy domb tetején, Izland legrégebbi világítótornya. A partvidék magas sziklái és a közeli sziget madarak fészkelő helye.

Végül megnézzük azt a hidat, ami az észak-amerikai és eurázsiai földlemez távolodásának eredményeként keletkezett hasadék fölött áll. Jelképesen átsétálhatunk az egyik kontinensről a másikra.

 

5. nap

Reykjavik- Keflavík – Budapest ( 50 km)

 

Reptéri transzfer a szállodából a nemzetközi repülőtérre.

 

Tervezett menetrend : oda: kedd: 7,05-9,40.

                                vissza: szombat: 10,25-16,50

Utazási idő: kb. 4 óra

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő

Jó tanács: meleg ruhaneműk, vízhatlan dzseki, vízhatlan nadrág vagy síoverál, vízhatlan cipő vagy csizma.

                              Programok sorrendje változhat!

 

Ajánlatkérés/Foglalás »

Nyomtatás

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ