Főoldal Románia/ Erdély, Székelyföld 6 napos Körutazás Székelyföldön

6 napos Körutazás Székelyföldön

A 6 napos körutazásban programunkat Csíkszeredával Hargita megye székhelyével, Tusnádfürdővel, a híres üdülőhellyel és a Szent Anna kráter tóval bővítjük ki, mert így lesz teljes Erdélyről kialakult képünk. A kulturális és a természeti élményen kívül kulináris élvezetekben is lesz részük! Megkóstolhatják a pityókát, a székely gulyást és káposztát.

         

         Székelyföldi nagykörút                                  

                                           

                            6 nap/5éj                                 

                 Pozíció sz.:2018/B/SZF

 

 

                       

Indulási időpontok: 2018. június 19 és augusztus 17.  

 

Utazás: komfortos  autóbusszal. Ellátás:   félpanzió ( erdélyi házias  finomságok, specialitások)

Szállás:  3* magyar panziókban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban

Útvonal:Budapest-Kecskemét-Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba,határátkelésMéhkeréknél, visszaútban határátkelés, Nagylak után Makó - Hmvhely-Szeged- Budapest.

 

Részvételi díj:Előfoglalási akció:  69.900 Ft/fő         ( 2018.03.15-ig)

 

Felárak/ kedvezmények mindig az eredeti ár alapulvételével: Egyágyas felár: 10.000.-/fő, Nyugdíjas kedvezmény: 5%. Gyermekkedvezmény 14 éves korig  2 felnőttel egy szobában , pótágyon: 15%. Belépők: 65 Łei + 1.000 Ft/fő helyszínen fizetendő.( 1 Lei= 70- 72 Ft körüli).  Storno bizt.: 1,5%, az aktuális részv. díj függvényében!) Fak. szendvics rendelés ebédre az utazás során: 350 Ft/db.

      

Program:

1. nap: Elindulás Budapestről a korai órákban. Határátkelés után Nagyszalontán: Csonka torony- Arany János múzeum továbbutazunk Nagyváradra: Fő tér, Szent László templom, Váradolaszi negyed. Püspöki palota és Székesegyház a Kanonok sorral. Majd a Király-hágón és Csucsán át  Bánffyhunyad erődtemploma következik. Szállás, vacsora Kolozsvár környékén.

2. nap: Reggeli után Kolozsvár bemutatása: Fő tér, Mátyás király szobra, Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza az Óvárossal. Egyetemi negyed és a Farkas utcai templom. Ezután jó idő esetén túrázhatnak a Tordai hasadékban. Továbbutazás Marosvásárhelyre, ahol bemutatjuk a város szép szecessziós épületeit és a Rózsák terével zárjuk a nap programját. Szállás, vacsora Korondon. Esténként vásárlási lehetőség a kézművesek üzleteiben. 3 éjszakát töltünk itt.

3. nap: Reggeli után kirándulás: A Bucsin és a Pongrác-tető után Gyilkos tó, a   Békás-szoros; Pokol tornácán át a  Pokol kapujáig. Az út gyönyörű fenyvesek között, időnként 2000 méter fölötti magasságokban vezet. A Gyilkos tónál megkóstolhatják a hely specialitását egy pisztrángos étteremben. Szállás, vacsora Korondon.

4. nap: Reggeli után  Csíkszeredára  utazunk, ahol a Taps teret és Makovecz Imre által tervezett Millenniumi templomot mutatjuk meg. Onnan tovább Csíksomlyóra utazunk, a Búcsújáró templomhoz. Ezután a Szent Anna tónál pihenünk kb. egy órát, akár fürödhetnek is és jó idő esetén izgalmas sétát teszünk a Lápos tó padozatán, helyi kísérővel. Visszaútban megállunk  Szejkefürdőn, Orbán Balázs , majd Farkaslakán, Tamási Áron sírjánál. Szállás, vacsora Korondon.

5. nap: Reggeli után fürdőzési lehetőség Szovátán , a Medve tóban. Ezután a Parajdi sóbányába megyünk le. Szállás, vacsora Gyulafehérvár közelében.

6. nap: Reggeli után  Gyulafehérváron a Várat és a  Hunyadi sírokat nézzük meg. Hazautazás Aradon keresztül: Rövid megálló az Aradi vértanúk emlékműnél. Érkezés a magyar határhoz a délutáni órákban.

Minimum létszám 18 fő . A programok sorrendje változhat! Ülőhelyek a megrendelés sorrendjében!                                

.  

Foglalás (megrendelés) »

Kapcsolattartó: Nirva Tours Telefon: 0662534310 Mobil: 06703172050 E-mail: nirva@vnet.hu

« Románia/ Erdély, Székelyföld

Nyomtatás